Lavacakejes op de kamado met pecannoten, karamelsaus en zeezout

Lava cakejes hebben niet voor niks hun naam als je het cakeje opensnijdt komt er een vulkaanuitbarsting van heerlijke warme chocolade uit. En met wat geroosterde nootjes voor een lekkere crunch en wat grof zout als tegenhanger krijg je een heerlijke smaak en textuur explosie! Loopt het water je al in de mond? Geen zorgen! Het is supermakkelijk om te maken en wij leggen het je precies uit hoe het moet!

 Benodigde materialen:

Ingrediënten voor 8 cakejes:

  • 40g ongezouten roomboter
  • 150g donkere basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 40g tarwebloem
  • 2mespunten zout
  • 280g pure chocolade

Toppings:

  • 16 pecannoten
  • Karamelsaus
  • Beetje grof zeezout

Stap #1:
Steek de kamado aan en verwarm tot 200 ºC. Leg de deflector en pizzasteen of multi level cooking system er ook vast in.

Stap #2:
Hak de pecannoten in kleine stukjes en doe ze op een bakplaat en laat ze rustig een paar minuutjes roosteren op de kamado. Pas op! Houd ze goed in de gaten want ze kunnen snel verbranden.

Stap #3:
Vet de muffinvorm in met olie of boter en bestuif met wat bloem zodat de cakejes er makkelijk uit komen.

Stap #4:
Mix nu de boter, suiker en een voor 1 de eieren erdoorheen. Schep daarna de meel en zout rustig door het beslag.

Stap #5:
Hak nu de chocolade in kleine stukjes en smelt het au bain-marie. Als het helemaal gesmolten is spatel dan de chocolade voorzichtig door het beslag en laat het zo luchtig mogelijk.

Stap #6:
Doe het beslag in de muffin vorm en bak de cakejes tussen de 8-10 min. Het lekkerste is om snel te serveren want dan zijn de cakejes nog zo heerlijk warm en gesmolten.

Stap #7:
Drizzle wat karamelsaus over de cakejes en strooi de geroosterde nootjes en wat grof zeezout overheen. Smullen maar!!

Tip!:
Voor een extra stoere smaak voeg dan wat rookhout toe! (Bijv. kersenhout)