Hamburgers op de kamado + tips!

De kamado is perfect voor het maken van heerlijke juicy burgers! Je kunt veel verschillende soorten maken en bakken op verschillende manieren. Wij laten je een manier zien om een heerlijke burger te maken.

 Benodigde materialen:

Ingrediënten:

  • Hamburgers
  • Grote ui(en)
  • Kruidenmix hamburger of andere kruiden naar keuze.
  • Broodjes
  • IJsbergsla
  • Augurk

Stap 1:
Steek je Kamado aan en kruid je burgers met kruiden naar keuze of een kant en klare hamburgerkruidenmix.

Stap 2: (optioneel)
Snijd 1 ring ui per burger en smeer die in met olijfolie en je burgerkruiden.

Stap 3:
Als de kamado warm is circa 250 ºC, leg dan de burgers en de uien apart op de kamado.

Stap 4:
Laat dat paar minuten (ong. 3) garen en leg dan de uien op de burgers.

Stap 5:
Laat ze nu nog een paar minuten (ong. 3) garen en haal ze er af tot wanneer jij het lekker vindt.

Stap 6:
Snij de broodjes open, doe daar een bedje van sla op, leg de hamburgers erop, snijd de augurken en leg die er ook bij op. En aanvallen maar!!

Tips om je burger extra lekker te maken:

  • Maak een lekkere (bier)saus en doe die over de burger en de uien tijdens het bakken voor een extra juicy burger met veel smaak.
  • Probeer het gebruiken van verschillende soorten rookhout zoals bijvoorbeeld kersenhout.
  • Smelt een plakje cheddar cheese op je burger in de laatste minuut in de kamado
  • Haal goede gehakt van de slager in plaats van de supermarkt
  • Kneed het gehakt niet te veel daar wordt het taai van
  • Voor medium rare gril de burger dan met een kerntemperatuur tot 55 º Als je de burger helemaal gaar wilt hebben neem dan een kerntemperatuur van 60 ºC.