Zalm van de Plank

Voor:                   6 Personen

Voorbereiding:   10 Minuten

Marineren:          2 uur

Afmaken:            20 Minuten

Temperatuur:     190oC

Vuur:                   Direct

Ingredienten:

– 900 gram zalm met huid

– 1 tl zout

– 1 tl peper

– 2 takjes tijm

– 2 reepjes sinaasappelschil

– mayonaise naar smaak

– 1 cederhouten rookplank

TIP:

Gebruik voor dit heerlijke gerecht de Black Ranch marabu houtskool.

Bereiding:

1. Begin met het maken van een pekel. Pak een pan en doe hier water in. Los hier, in warm water het zout in op. voeg nu de takjes tijm, de peperkorrels en de reepjes sinaasappel toe. laat dit weer afkoelen.

2. Leg nu de pekel is afgekoeld de zalm hierin. Zorg ervoor dat de ham onderwater staat. zet de bak nu 2 uur in de koelkast. De cederhouten plankje moeten een uur onderdompeld onder water.

3. Dep de zalm nu goed droog. en leg de zalm met de huid op de plank.

4. Sluit de deksel van jou kamado en laat de zalm circa 20 minuten garen. De zalm mag glazig zijn.

5. Nu de zalm is gegaard kan je deze uit de kamado halen.

6. Een beetje mayonaise erbij en bent klaar om je zalm te serveren.