Spare Ribs

Voor:                   6 Personen

Voorbereiding:   5 Minuten

Marineren:          12 uur

Afmaken:            30 Minuten

Temperatuur:     180oC

Vuur:                   Indirect

Ingredienten:

– 200 gram Ketchup

– 100 gram bruine basterdsuiker

– 100ml Appelciderazijn

– 50 ml tomatensap

– 3 kg spareribs

– 2 tenen geperste knoflook

– 2 tl paprikapoeder

– 1 tl mosterdpoeder

– peper en zout

TIP:

Gebruik voor dit heerlijke gerecht het spareribsrek van smokin’ flavours.

Bereiding:

1. Verwarm het tomatensap met azijn en los het suiker hierin op. Voeg nu knoflook, ketchup, mosterdpoeder en paprikapoeder toe. Zie de ingredienten voor de hoeveelheden.

2. Zorg dat je de spareribs minimaal 12 uur marineerd en ze goed laat uitlekken.

3. Nu is het tijd om de ribs in het spareribsrek te zetten en ongeveer 30 minuten te grillen op 180 graden celcius. De laatste 10 minuten kan je het nog warmer stoken voor een lekker krokant laagje over je ribs heen

Je kan spareribs ook op een andere manier klaarmaken:

1. Stoom de gemarineerde spareribs ongeveer 20 minuten in een stoompan gaar. laat ze dan weer opdrogen en afkoelen.

2. Grill de spareribs nu op een direct vuur met een temperatuur van 200 graden celcius. de kern temperatuur van de ribs moet 70 graden zijn. Dit kunt u makkelijk meten met een draadloze thermometer.