Pizza met parmaham, rucola, parmezaanse kaas en Italiaanse bodem

Zomers lekker buiten pizza’s bakken op de kamado bijna niks is zo lekker! Daar heb je ook een lekker recept voor nodig dus we hebben deze voor jou samengesteld maar je mag natuurlijk altijd je eigen toppings verzinnen. Dit recept gaat tot het bakken als je wilt weten hoe je pizza’s in de kamado op de pizzasteen bakt klik dan op deze link: https://www.bbqdirect.nl/kamado-tips/zo-bak-je-pizza-op-de-kamado/

Wat heb je nodig (materialen)

  • 1 grote kom
  • Theedoek
  • Deegroller

Voor 4 grote pizza’s

Ingredienten:

Bodem:
  • 500 gram witte bloem
  • 200 ml water
  • 7 gram droge gist
  • 1 eetlepel olijfolie + extra olijfolie voor op de rand
  • 1 theelepel zout
Toppings:
  • Parmaham 
  • Rucola
  • Parmezaanse kaas 
Saus:
  • 400 ml (Italiaanse)tomatensaus
  • 2 teentjes knoflook
  • Aantal blaadjes verse basilicum
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • Zout en peper naar gewenste hoeveelheid

Stap 1

Doe de bloem, gist en zout bij elkaar in een kom of op je werkblad en mix het door elkaar. 
 

Stap 2

Doe nu de olie en het water erbij van ca. 37°C en kneed alles goed tot een mooie deegbal.
 

Stap 3

Doe de deegbal terug in de kom doe er een warme vochtige doek overheen en laat het zo’n 2 uur rijzen.
 

Stap 4

Maak ondertussen de pizza saus:
  • Doe de tomatensaus in een kom en voeg de kruiden toe.
  • Snijd de teentjes knoflook in fijne stukjes.
  • Knip of snij de verse basilicumblaadjes in stukjes.
  • Voeg alles toe en roer door en je pizza saus is kaar!

Stap 5

Als het deeg gerezen is rol een bolletje deeg dan mooi dun uit (ong. 5 mm). 
 

Stap 6

Verspreid de pizza saus over de bodem en strijk nog wat olijfolie over de randen.
 

Stap 7

Nu kan de pizza op de kamado en als die ervan afkomt bestrijk de randen met olijfolie, leg de parmaham, rucola en Parmezaanse kaas er op. Eet smakelijk!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.