Ham, Licht Gerookt

Voor:                   6 Personen

Voorbereiding:   10 Minuten

Marineren:          3-4 Dagen

Afmaken:            3 uur

Rusten:               30 Minuten

Temperatuur:     120oC

Vuur:                   Indirect

Ingredienten:

– 2 kg Ham (onbewerkt en rauw)

– 100 gram zout

– 100 gram suiker

– 100 ml sojasaus

TIP:

Gebruik voor dit heerlijke gerecht onze grillplaat.

Bereiding:

1. Begin met het maken van een pekel doormiddel van 2 liter water te combineren met suiker, zout en sojasaus. Zorg dat alles is opgelost en laat dit dan afkoelen.

2. leg nu de pekel is afgekoeld de ham hierin. Zorg ervoor dat de ham onderwater staat. zet de bak nu 3-4 dagen in de koelkast en draai de ham elke dag om.

3. Nu je de ham hebt gemarineerd kan je de ham goed droog deppen. Bestrooi de ham nu goed met zwarte peper naar smaak.

4. Leg de Ham nu in de kamado en gaar de ham tot een binnen temperatuur van 75 graden celcius. dit kan binnen een richtlijn van 3 uur.

5. Nu de ham is gegaard kan je deze uit de kamado halen. pak het nu goed in in aluminiumfolie of butcherpaper. En laat het een half uur rusten.

6. Je kan je ham nu warm of koud serveren. Beide is heerlijk