Focaccia op de Kamado

focaccia op kamado

Een Kamado is heel diverse en is ook een perfecte broodoven. Focaccia brood is heerlijk en al helemaal als het zo vers van je kamado afkomt. Focaccia brood kan in verschillende smaken bereid worden. Probeer bijvoorbeeld eens de combinatie oude kaas en tomaat.

Benodigde materialen

Ingrediënten

  • 800 gr bloem
  • 440 ml water
  • 7 gr droge gist
  • 7 gr zout
  • 2 tl olijfolie + extra om te bestrijken
  • 1 el zeezout
  • 1 tl grof zeezout
  • ½ citroen
  • Paar takjes rozemarijn

Stap #1 Het deeg

Maak het deeg door de bloem, water, gist, zout, olie, zeezout bij elkaar te doen. Mix het deeg met een mixer met deeghaken.

Stap #2 Invetten

Pak de ovenschaal erbij en vet deze in. Verdeel vervolgens het deeg over de ovenschaal.

Stap #3 Vochtige doek

Doe een warme vochtige doek over de ovenschaal en laat het deeg 45 min tot 1 uur rijzen.

Stap #4 Gaatjes maken

Maak vervolgens gaatjes in het deeg, bestrijk het daarna met olijfolie. Besprenkel het geheel met rozemarijn en grofzeezout.

Stap #5 Rijzen

Laat het deeg nog eens 45 minuten rijzen.

Stap #6 Kamado voorbereiden

Leg ondertussen de deflectorsteen en pizzasteen in de Kamado en steek hem aan. Verwarm de Kamado tot  230 graden.

Stap #7 Bakken

Zet de ovenschaal op de pizzasteen en laat hem 35 minuten bakken. Houd ondertussen in de gaten of het niet te hard gaat.

Stap #8 Smullen maar!

Haal je versgebakken foccacia brood uit de Kamado, laat het brood nog even afkoelen en genieten maar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.