Wat is nou het verschil tussen een kamado en een standaard (houtskool)barbecue?

Zit je te twijfelen tussen een Kamado en een standaard (houtskool) barbecue en weet je niet helemaal wat de verschillen zijn? Wij hebben de verschillen voor jou op een rij gezet.

Materiaal

  • Een kamado is gemaakt van keramiek
  • Een normale bbq is gemaakt van staal

Houtskool gebruik

  • Een kamado houdt de warmte goed vast waardoor je heel lang met je houtskool kunt doen. Heel zuinig dus.
  • Bij een normale houtskoolbarbecue wordt de warmte juist steeds minder en koelt snel af waardoor je regelmatig houtskool bij moet vullen.

Temperatuur

  • Met een Kamado kun je gemakkelijk de temperatuur bepalen en is op de graad nauwkeurig.
  • Bij een houtskoolbarbecue is de temperatuur bepalen veel lastiger.

 

Open structuur

  • Een Kamado heeft een open structuur. Dat zorgt ervoor dat de Kamado vocht op neemt van het gerecht en ook weer vocht teruggeeft als het gerecht erom vraagt waardoor je eten heerlijk sappig blijft.
  • Een standaard barbecue heeft deze open structuur niet.

Kooktechnieken

  • Met een Kamado kan je veel verschillende kooktechnieken toepassen als bakken (zoals in een oven), grillen, schroeien, roken, slow cooking enz. Dat kan urenlang of enkele minuten.
  • Met een standaard BBQ is er vrijwel maar 1 kooktechniek mogelijk.

Gewicht

  • Een Kamado is heel zwaar en neem je niet zomaar ergens mee naar toe. Tenzij je de 16 inch of kleiner hebt maar die is nog steeds zwaar.
  • Met een standaard BBQ ligt het aan het model maar is vaak veel lichter dan een Kamado en dus makkelijker om mee te nemen.

Gelijkmatig garen

  • Doordat het keramiek helemaal rondom gaat wordt het zowel onder als boven gelijkmatig warm daardoor worden de gerechten mooi gelijkmatig gegaard.
  • Bij een standaard BBQ komt de warmte voor het grootste gedeelte van onder en word dus niet gelijkmatig gegaard.

Seizoenen

  • Doordat het keramiek zo goed is in warmte vasthouden, is de kamado ook perfect te gebruiken in de winter en dus eigenlijk het hele jaar door.
  • Bij een standaard BBQ koelt de houtskool met lage temperaturen veel sneller af en is dus minder fijn te gebruiken in koudere seizoenen.
 

Levensduur

  • Een Kamado is gemaakt van zeer duurzame materialen waardoor de levensduur van de barbecue vaak tientallen jaren plezier geeft.
  • Een standaard bbq is vaak gemaakt van minder duurzame materialen waardoor de levensduur vaak veel korter is.

Prijs

  • De prijs van de Kamado is vaak veel duurder in tegenoverstelling tot een standaard barbecue. Het is wel zo dat de Kamado veel zuiniger is in houtskool gebruik, met daarbij ook een langere levensduur. Er zit ook veel verschil in prijs. Wij hebben bij bbqdirect.nl een Kamado voor een vriendelijke prijs. Perfect om mee te starten!
  • Een standaard barbecue is vaak goedkoper dan een Kamado.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.