Steak op de Kamado

Een kamado is perfect om een lekkere steak mee te maken. Een van de redenen hiervoor is dat een kamado heel erg goed is om een vaste temperatuur aan te houden. Met deze stappen maak jij de perfecte steak op jouw kamado!

Wat heb je nodig:

Stap #1 Kamado opwarmen
Steek de kamado aan en laat die opwarmen tot c.a. 250 graden

Stap #2 Droogdeppen
Dep de steaks met keukenpapier zodat het vlees droger is van de buitenkant. Zo kun je de de steak beter grillen.

Stap #3 Op de Kamado
Leg de steaks nu op de Kamado en laat ze minimaal 1,5 minuut liggen zonder eraan te zitten.

Stap #4 Rooster patroon
Draai de steaks nu een kwartslag zodat je een mooi rooster patroon op de steaks krijgt. Laat de steaks weer 1,5 minuut grillen.

Stap #5 Omdraaien
Nu mogen ze worden omgedraaid en de stappen 3 en 4 worden herhaald.

Stap #6 Eraf halen
De steaks zijn nu 6 minuten op de Kamado geweest en mogen eraf worden gehaald.

Stap #7 Meet de kerntemperatuur
Pak de thermometer en meet hoe warm de binnenkant van de steak is. Dat is de kerntemperatuur. Bekijk het schema en besluit of je ze er nog wat langer op wil leggen of dat je ze zo goed vindt.

Gaarheid

Temperatuur

Extra rare

45°C

Rare

50°C

Medium rare

55°C

Medium

60°C

Medium well

65°C

Well done

70°C

 

Stap #8 Afkoelen
Laat de steaks vervolgens minimaal 5 minuten afkoelen.

Stap 9 # Snijden in reepjes
Snij de steaks in mooie gelijkmatige reepjes, kruid ze met wat zout en peper en smullen maar!

 

Tip!
Als je ondertussen dat de steak gaart precies wil weten hoeveel de kerntemperatuur is om precies de goede gewenste gaarheid te krijgen? Bekijk dan onze draadloze thermometer. Zo  houd je de temperatuur van jouw steaks of andere producten op de graad nauwkeurig in de gaten!