Pizza bakken op de kamado + recept met parmaham, rucola, parmezaanse kaas en Italiaanse bodem

Op een warme zomeravond samen genieten van een verse pizza? Dat kan met een Kamado! Hiermee maak je pizza’s me een knapperige korst en heerlijke bodem. Je kunt het vervolgens beleggen met ingrediënten naar keuze. De gesmolten kaas maakt de pizza helemaal af. Loopt het water je al in de mond? Jouw Kamado is de perfecte pizzaoven en daarmee maak je pizza’s die nog verser zijn dan van de pizzeria om de hoek. Maar hoe doe je dat dan? Wij hebben een lekker recept voor jullie samengesteld (andere keuze in toppings mag natuurlijk) en leggen het je stap voor stap uit!

Benodigde materialen:

Ingredienten:

Voor 4 grote pizza’s

Bodem:

  • 500 gram witte bloem
  • 200 ml water
  • 7 gram droge gist
  • 1 eetlepel olijfolie + extra olijfolie voor op de rand
  • 1 theelepel zout

Toppings:

  • Parmaham
  • Rucola
  • Parmezaanse kaas

Maken van de pizza

Stap #1
Doe de bloem, gist en zout bij elkaar in een kom of op je werkblad en mix het door elkaar.

Stap #2
Doe nu de olie en het water erbij van ca. 37°C en kneed alles goed tot een mooie deegbal.

Stap #3
Doe de deegbal terug in de kom doe er een warme vochtige doek overheen en laat het zo’n 2 uur rijzen.

Stap #4
Steek je kamado aan en leg de deflector voor indirecte hitte en de pizzasteen in de kamado.

Stap #5
Schuif de ventilatieschuif (beneden) en de margrietschijf beide 3 kwart open en laat de kamado nu goed opwarmen tot ca. 300 ºC.

Stap #6
Maak ondertussen de pizza saus:

  • Doe de tomatensaus in een kom en voeg de kruiden toe.
  • Snijd de teentjes knoflook in fijne stukjes.
  • Knip of snij de verse basilicumblaadjes in stukjes.
  • Voeg alles toe en roer door en je pizza saus is kaar!

Stap #7
Als het deeg gerezen is rol een bolletje deeg dan mooi dun uit (ong. 5 mm).

Stap #8
Verspreid de pizza saus over de bodem. Strooi nu de kaas en evt. andere toppings er op.

Bakken op de kamado:

Stap #9
Nu kan de pizza op de kamado.

Stap #10
Strooi wat meel op uw pizzaschep en schuif je pizza op je schep.

Stap #11
Als de kamado goed opgewarmd is en de pizzasteen minimaal 10 minuten is opgewarmd, strooi dan nog wat meel op de pizzasteen wordt het meel op de steen mooi langzaam bruin dan is de steen op een goede temperatuur.

Stap #12
Nu mag je de pizza er voorzichtig op schuiven.

Stap #13
Houd de pizza en de broodbodem goed in de gaten. Let op dit gaat heel snel!

Stap #14
Is de bodem mooi gaar en de kaas goed gesmolten haal dan de pizza er met de pizzaschep weer van af.

Stap #15
Bestrijk de randen met olijfolie, leg de parmaham, rucola en Parmezaanse kaas er op. Smullen maar!!!

Stuur een mooie foto van jouw zelfgemaakte pizza naar onze insta: bbqdirect.nl en wie weet zie jij jouw foto op ons account verschijnen!

Let op!
strooi bij elke pizza weer nieuwe bloem op de pizza schep zodat je pizza er gemakkelijk af glijdt.

Kijk voor meer tips en recepten verder op de website!