Chickenwings op de kamado

Je kunt heerlijke chickenwings maken op de Kamado waar je je vingers bij af likt! Met chickenwings kun je uit heel veel variaties in smaken kiezen die je wilt maken zoals barbecue smaak, hotwings, verschillende dipsauzen toevoegen. Daarom verveelt het maken van chickenwings op de Kamado nooit. 

Met de volgende eenvoudig stappen leggen wij jou uit hoe de chickenwings op de kamado klaarmaakt.

Benodigde materialen:

  • Kamado
  • Rooster/draaispitmand
  • BBQ-tang
  • Chickenwings
  • Kruiden\sauzen naar keuze

Stap #1 Kamado opwarmen

Steek de kamado aan en laat die opwarmen tot ca. 180 graden.

Stap #2 Kruidenmix

Maak nu een rub (kruidenmix) of kies een kant en klare voor de chickenwings en verdeel de kruiden over de chickenwings. Het makkelijkst is de wings en kruiden in een bak met deksel te doen en daarna goed te schudden om de kruiden goed te verdelen. Doe daar vervolgens een scheutje olijfolie bij.

Een lekkere rub is bijvoorbeeld: Een mix van knoflook, Cayennepeper, paprika poeder, wat chili flakes, peper, zout en basterd suiker.

Stap #3 Chickenwings op de Kamado

Leg de chickenwings vervolgens op de Kamado. Als je een draaispitmand hebt kun je die hier heel goed voor gebruiken.

Stap #4 Garen

Laat de chickenwings nu 45/50 minuten garen op de Kamado barbecue. Houd ze goed in de gaten en draai zo nodig de wings een paar keer om.

Stap #5 Dipsaus (Optioneel)

Maak ondertussen een eigen dipsaus of voeg als de chickenwings van de Kamado af zijn nog extra saus (bijv. BBQ-saus) toe.

Stap #6 Eet smakelijk!

Haal de heerlijk gegrilde chickenwings van de Kamado af en eetsmakelijk!